Groot onderhoud – Rembrandtlaan en Frans Halsstraat

Groot onderhoud – Rembrandtlaan en Frans Halsstraat

Onderstaand bericht staat op de website van Groen Wonen Vlist

Locatie
Rembrandtlaan nr. 2-20/22-40/42-60 en Frans Halsstraat nr. 10-32 te Stolwijk, de woningen worden energetisch verbeterd de start van de werkzaamheden zijn nog niet bekend.
Projectleider Groen Wonen Vlist Peter Hoogervorst.

Voor 2018 heeft Groen Wonen Vlist het plan groot-onderhoud uit te voeren bij de boven-benedenwoningen in de Rembrandtlaan/Frans Halsstraat in Stolwijk. Zij willen de woningen isoleren (dak-, gevel- en vloerisolatie) en gevelonderhoud uitvoeren. In de Rembrandtlaan gaat Groen Wonen Vlist de kunststof kozijnen vervangen. De houten kozijnen in de Frans Halsstraat zijn nog in een goede conditie.

Bij de eerste bouwkundige opnames zijn bij de woningen aan de Rembrandtlaan een aantal constructieve gebreken in de gevel geconstateerd. De gevels heeft Groen Wonen Vlist laten onderzoeken alvorens het groot-onderhoud in gang te zetten. Het onderzoek wees uit dat gevel- en funderingsherstel nodig is. Dat brengt flink hogere kosten met zich mee. Zodanig zelfs, dat Groen Wonen Vlist opnieuw een afweging moet maken of groot-onderhoud wel verstandig is. Zij gaan bij de inventarisatie met de bewoners in overleg wat er ín de woningen moet gebeuren. Er zijn klachten over geluidsoverlast tussen de boven- en benedenwoningen. Hiervoor gaat Groen Wonen Vlist met een werkgroep van bewoners aan de slag. Zij kunnen de woningcorporatie helpen met het maken van keuzes en afwegingen.

Bron: website Groen Wonen Vlist