Overeenkomst plaatsen zonnepaneleninstallaties getekend

Overeenkomst plaatsen zonnepaneleninstallaties getekend

Groen Wonen Vlist en het Solarteam hebben op dinsdag 10 maart jl. een overeenkomst getekend voor het plaatsen van zonnepaneleninstallaties op 210 eengezinswoningen dit jaar.

Directeur-bestuurder Jacques Reniers en directeur Rogier Bos van het Solarteam ondertekenden samen de overeenkomst. Daarnaast waren Ben Jansen (projectleider vanuit Groen Wonen Vlist), Christiaan Klomp (procesleider vanuit het Solarteam) en Marissa van Groenestijn (senior adviseur van Atrivé) aanwezig bij de ondertekening.

Groen Wonen Vlist is op verschillende manieren bezig met het verduurzamen van haar woningen. Het plaatsen van zonnepaneleninstallaties is één van de manieren om dit te doen. Daarnaast hebben huurders met een zonnepaneleninstallatie minder energiekosten en dus lagere woonlasten.

Vanaf september vorig jaar zijn de eerste bewoners benaderd met een aanbod en zijn er gezamenlijke informatiebijeenkomsten met het Solarteam in de wijk gehouden. Dat heeft ca. 80 aanmeldingen opgeleverd.

Het Solarteam zal eind april de eerste zonnepaneleninstallaties op deze woningen gaan plaatsen. De bewoners worden daar door middel van een planningsbrief over geïnformeerd.
Ook komende maanden gaan Groen Wonen Vlist en het Solarteam verder met het benaderen van huurders met een aanbod voor het plaatsen van een zonnepaneleninstallatie.

Bron: Groen Wonen Vlist