Nieuwe directeur Groen Wonen Vlist

Nieuwe directeur Groen Wonen Vlist

Gerwin Kamps nieuwe Directeur Bestuurder Groen Wonen Vlist

(foto: links: Wim Kulik, rechts: Gerwin Kamps)

Per 1 juni 2021 is Gerwin Kamps benoemd als nieuwe Directeur Bestuurder bij Groen Wonen Vlist. Gerwin volgt interim Bestuurder Benno Gruijters op, die in december 2020 de tijdelijke rol van Jacques Reniers overnam.

Groen Wonen Vlist trekt met Gerwin een enthousiaste en gemotiveerde persoonlijkheid aan. Wim Kulik, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We zijn blij met deze benoeming”. Gerwin onderscheidde zich vanwege zijn volkshuisvestelijke visie en maatschappelijke betrokkenheid. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon is om de ambities van Groen Wonen Vlist te realiseren”.

Ruime kennis en ervaring in de volkshuisvesting
Gerwin Kamps (50) heeft ruime kennis en ervaring in de volkshuisvesting. De afgelopen drie jaar werkte Gerwin als Manager Wonen bij Vechtdal Wonen in Ommen. Daarvoor heeft hij bij diverse woningcorporaties en een zorginstelling interim management functies vervuld.

Belangrijke rol voor woningcorporaties in de toekomst
Gerwin ziet een grote rol weggelegd voor de woningcorporaties in de toekomst: “Ik vind dat we in Nederland trots mogen zijn op de manier waarop wij invulling geven aan de sociale huisvesting. Een dak boven je hoofd is een mensenrecht wat mij betreft. Het zorgt voor rust en geborgenheid, wat ook bij maatschappelijke problemen helpt om effectief te handelen. Bij Groen Wonen Vlist blijven we zorgen dat het ‘dak’, maar ook de woning betaalbaar, beschikbaar en duurzaam blijft en dat de omgeving leefbaar en duurzaam is.” Hij kan zich goed vinden in het motto van Groen Wonen Vlist: ‘Voor de buurt, met de buurt en in de buurt’. Hij wil zich inzetten om lokaal betrokken te zijn als woningcorporatie, dichtbij en met persoonlijke aandacht. Uiteraard in samenspraak met Huurdersbelang Haastrecht, Stolwijk, Vlist, de gemeente Krimpenerwaard en andere maatschappelijke organisaties, die betrokken zijn bij de leefbaarheid van het gebied.

Binding met de Krimpenerwaard
Gerwin is bekend met de Krimpenerwaard en de regio. Zijn moeder is geboren en getogen in Haastrecht en hij heeft veel familie in de regio wonen. Zelf is Gerwin in Montfoort opgegroeid. Hij woont nu in Utrecht en rijdt dan ook regelmatig met zijn racefiets door de Krimpenerwaard vanwege zijn passie voor de triathlon.