Sloop huurwoningen Frans Halsstraat Stolwijk

Sloop huurwoningen Frans Halsstraat Stolwijk

Op dinsdag 17 mei zijn wij  (Groen Wonen Vlist) begonnen met de sloop van de huurwoningen aan de Frans Halsstraat 10 t/m 32 in Stolwijk.

Wat gaat er gebeuren?
De sloop van de woningen gebeurt in drie fasen:

Fase 1 – Bouwhekken plaatsen
De woningen zijn leeg. Een aantal weken geleden zijn er bouwhekken geplaatst. Voor de inrichting van het werkterrein worden vooral de parkeerplaatsen aan de voorkant van de woningen gebruikt. Deze fase is inmiddels afgerond.

Fase 2 – Asbest veilig verwijderen

In fase 2 is het asbest uit de woningen weggehaald. Omdat asbest gevaarlijk is voor de gezondheid, heeft een bedrijf dat alles weet van het veilig weghalen van asbest, dit werk gedaan. Zij hebben ook zorg gedragen voor het wegbrengen van het asbest. Het weghalen van het asbest heeft een aantal weken geduurd. Ook deze fase is afgerond.

Fase 3 – De woningen slopen
Na het plaatsen van de bouwhekken en het asbest verwijderen zijn we aangekomen bij de het slopen van de woningen:

De sloopwerkzaamheden starten dinsdag 17 mei 2022
De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door hoofdaannemer Plegt-Vos. De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden binnen ca. 4 weken worden uitgevoerd en afgerond. De uitvoering van de werkzaamheden vinden plaats op werkdagen van 07.00 tot maximaal 17.00 uur.

De werkzaamheden zullen helaas de nodige overlast geven
Helaas is het niet mogelijk om de sloopwerkzaamheden uit te voeren zonder overlast. Tijdens de werkzaamheden doen we er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. De straat blijft bereikbaar, alleen bij wisseling van de containers zal het verkeer gestremd worden.

Bouwwerkzaamheden
Na de sloop van de woningen worden er 12 nieuwe beneden- en bovenwoningen op deze locatie gebouwd. Een woongebouw dat mooi past in de omgeving, niet meer aangesloten op het aardgasnetwerk en zeer energiezuinig. Eind augustus 2022 starten we met het bouwen van deze 12 nieuwbouwwoningen.

Bron: Groen Wonen Vlist