Kabinet wil alleenstaanden uitsluiten van sociale huur

Kabinet wil alleenstaanden uitsluiten van sociale huur

Alleenstaanden met een middeninkomen boven de 35.000 euro bruto komen niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning, als het aan het Kabinet ligt.

Een slechte zaak. Kopen of duur huren in de vrije sector is voor deze groep vaak onbereikbaar en onbetaalbaar. 140.000 huishoudens kunnen straks geen betaalbare woning vinden.

Huursector op slot
Dit gaat grote problemen opleveren voor veel huurders en woningzoekenden. Van starters met een bescheiden middeninkomen tot alleenstaande senioren in een te grote woning die graag willen doorstromen naar een kleinere gelijkvloerse woning. De huursector gaat voor hen nog verder op slot.

Doe een melding
De Woonbond is tegen het verlagen van de inkomensgrens. Zij zijn op zoek naar voorbeelden van huurders en woningzoekers die door deze maatregel in de problemen komen. Brengt deze maatregel u in de problemen? Doe een melding op de site van de Woonbond u kunt de link https://www.woonbond.nl/meldpunt-huuralarm kopiëren en plakken in de adresregel. De meldingen helpen de Woonbond de huurdersproblemen onder de aandacht te brengen bij media en politiek.

Bron: Woonbond